Biuletyn Informacji Publicznej
 Biuletyn Informacji Publicznej
 e-Dziennik
 e-Dziennik

PYSZNE GOFRY W WYKONANIU UCZNIÓW KLASY III #LaboratoriaPrzyszłości #LaboratoriaPrzyszlosci

16 lutego mali kucharze z klasy III poznali tajemnice związane z  pieczeniem gofrów. Dzieci pod kierunkiem nauczycielek i zaproszonej Pani Intendentki, z wielkim zapałem odmierzały składniki i przygotowały ciasto na gofry. Kiedy wszystko było  gotowe uczniowie przystąpili do pieczenia. Było  słodko,  smacznie i  kolorowo, a głównymi dodatkami do gofrów były owoce, bita  śmietana, cukier puder oraz dżem. Podczas zajęć  dzieci poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego. Omówione zostały również zasady higieny podczas przygotowywania posiłków oraz zdrowe dodatki do gofrów. Gofry wyszły znakomite! Wszystkie dzieci degustowały upieczone gofry i  miały możliwość doboru ulubionych dodatków.

W zajęciach kulinarnych uczniowie korzystają ze sprzętu zakupionego w ramach programu #LaboratoriaPrzyszłości #LaboratoriaPrzyszlosci