16 lutego mali kucharze z klasy III poznali tajemnice związane z pieczeniem gofrów. Dzieci pod kierunkiem nauczycielek i zaproszonej Pani Intendentki, z wielkim zapałem odmierzały składniki i przygotowały ciasto na gofry. Kiedy wszystko było gotowe uczniowie przystąpili do pieczenia. Było słodko, smacznie i kolorowo, a głównymi dodatkami do gofrów były owoce, bita śmietana, cukier puder oraz dżem. Podczas zajęć dzieci poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego. Omówione zostały również zasady higieny podczas przygotowywania posiłków oraz zdrowe dodatki do gofrów. Gofry wyszły znakomite! Wszystkie dzieci degustowały upieczone gofry i miały możliwość doboru ulubionych dodatków.
W zajęciach kulinarnych uczniowie korzystają ze sprzętu zakupionego w ramach programu #LaboratoriaPrzyszłości #LaboratoriaPrzyszlosci








You must be logged in to post a comment.